جمعه 07 اردیبهشت ماه 1403
   
Module Border Module Border
  شرح خبر 
1400/03/10

۵۶درصد سالمندان واکسن زدند/ ۹۰درصد سالمندان پروتکل‌ها را رعایت کرده‌اند


سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به روند بیماری کرونا در کشور، توضیحاتی درباره نحوه واکسیناسیون کرونا در کشور ارائه کرد.

 

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل صندوق بازنشستگی کشوری، دکتر علیرضا رئیسی در گفت‌وگویی تلویزیونی درباره اثرگذاری واکسن‌ها، گفت: واکسن‌ها می‌تواند پوشش مناسب داشته باشند، اما هنوز زود است؛ زیرا هم تعداد افراد کمی واکسن دریافت کرده‌اند ‌و هم تعدادی از آنها تنها یک دُز دریافت کرده‌اند. در واکسیناسیون دو عامل را دنبال می‌کنیم؛ اول کاهش مرگ‌ومیر و دوم کاهش زنجیره انتقال. در حال حاضر در حال حرکت به سوی هدف اول هستیم.

وی افزود: ۷۴ درصد مرگ‌ومیر کرونا در افراد بالای ۶۰ سال است. بنابراین، با واکسیناسیون آنها تا حد زیادی از مرگ‌ومیر می‌کاهیم. البته باید فرد ۲ دُز را دریافت کند و ۲ هفته هم از دریافت دُز دوم گذشته باشد تا ایمنی حاصل شود. بنابراین، به زودی نباید فریب بخوریم که با تزریق واکسن بلافاصله شرایط عادی شده است.

وی درباره علت آغاز واکسیناسیون با سالمندان، گفت: سالمندان ما بسیار قانون‌مدار هستند و ۹۰ درصد سالمندان ما پروتکل‌ها را رعایت کرده‌اند؛ اما مشکل از بچه‌ها و نوه‌هاست که ویروس را به پدربزرگ و مادربزرگ‌ها منتقل می‌کنند، درحالیکه خودشان شاید هیچ علائمی هم نداشته باشند. به همین دلیل با واکسیناسیون ۶۰ سال به بالا به سمت کاهش مرگ‌ومیر حرکت می‌کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: در واکسیناسیون عمومی به سمت قطع زنجیره انتقال می‌رویم که برای این هدف باید ۷۰ درصد افراد را واکسینه کنیم. ممکن است برخی بگویند عده‌ای قبلا مبتلا شده‌اند و بهبود یافته‌اند و ایمنی نسبی دارند؛ اما ما روی این افراد حساب نمی‌کنیم و بحث واکسیناسیون را جدی گرفته‌ایم. حتما باید ۷۰ درصد مردم واکسن بزنند.

رئیسی درباره روند واکسیناسیون سالمندان، بیان کرد: گروه‌های سنی و استان‌های مختلف شرایط متفاوتی دارند. در برخی استان‌ها تا بالای ۸۰ درصد و در برخی استان‌ها تا ۶۰ درصد واکسیناسیون انجام شده است. در هر گروه باید ۷۰ درصد واکسن دریافت کنند تا ایمنی‌زایی حاصل شود.

 

حدود ۵۶ درصد سالمندان واکسن دریافت کرده‌اند

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه اعلام کرد: تاکنون حدود ۵۶ درصد سالمندان واکسن دریافت کرده‌اند البته درصدها متفاوت است؛ اما  ۷۵ تا ۸۰ ساله‌ها حدودا ۷۰ درصد واکسن دریافت کرده‌اند. تعداد مراکز تجمیعی تزریق واکسن در کل کشور به حدود ۹۰۰ مرکز رسیده است‌.

وی یادآور شد: در کلان‌شهری مثل تهران مشکلات زیادی داشتیم و مراکز زیادی راه‌اندازی شده است و هنوز هم جا دارد تا مراکز دیگری راه‌اندازی کنیم. تقریبا حدود ۲۹۰۰ تیم واکسینیتور داریم که قابل افزایش تا ۲ برابر هم است و اگر هر تیم حدود ۱۰۰ واکسن تزریق کنند روزانه حدود ۲۹۰ هزار واکسن می‌شود که مرز این تعداد را در روزهای گذشته رد کردیم؛ اما این موضوع بستگی به این دارد که چه تعداد واکسن به دستمان برسد.

وی افزود: آمار هر گروهی که اعلام می‌کنیم برای واکسیناسیون بیایند را، داریم و بر اساس آن می‌توانیم تیم‌ها را افزایش یا کاهش دهیم. سامانه ما بسیار قابل اعتماد است و پیامک و نوبت‌دهی به ریز کنترل می‌شود. الان شکایات بسیار کاهش یافته است و در شهرها و روستاهای زیر ۲۰ هزار نفر هیچ مشکلی نداریم و در سطح شهرستان‌های زیر ۱۰۰ هزار نفر واکسیناسیون به بهترین شکل انجام می‌شود و در تهران هم وضعیت مطلوب است و این در حالی است که افزایش مراکز تجمیعی در دستورکارمان قرار دارد و می‌توانیم ظرفیت را تا ۵۰۰ هزار واکسن در روز افزایش دهیم‌.

رئیسی درباره افراد سالمندی که هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند، اظهار کرد: افراد جامانده باید در سایت salamat.gov.ir  ثبت‌نام کنند و مطمئن باشند ظرف ۲۴ ساعت پیامک دریافت خواهند کرد.

 

مردم «واکسن‌هراسی» را کنار بگذارند

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین گفت: در سطح دنیا از جمله ایران بحثی دارد تحت عنوان «واکسن‌هراسی» راه می‌افتد و صحبت‌های افراد را مونتاژ می‌کنند که فلانی گفته اگر واکسن بزنید دو سال دیگر می‌میرید، اصلا چنین چیزی درست نیست. این روزها هرکس می‌خواهد حرف غلط‌تری بزند یک کلمه پروفسور هم جلوی اسمش می‌آید و کار دستمان می‌دهند. هنوز از عمر آغاز واکسیناسیون یک سال هم نگذشته است پس چگونه پیشگویی کرده‌اند؟ مردم این افراد را کنار بگذارند که دلسوزشان نیستند.

وی در ادامه تاکید کرد: با تزریق واکسن به‌هیچ‌وجه ویروس وارد بدن کسی نمی‌شود. تکه‌هایی از ویروس یا ویروس کشته شده که فعالیتی ندارد، وارد بدن می‌شود تا بدن علیه آن پادتن ترشح کند تا اگر ویروس وارد بدن شد این‌ها بتوانند ویروس را از بین ببرند. الان در دنیا ۳.۵ میلیون نفر به خاطر کرونا جان باخته‌اند و ۱۷۰ میلیون نفر نیز در دنیا مبتلا شده‌اند. الان برخی کشورها تا ۷۰ درصد افراد جمعیت‌شان واکسینه کرده‌اند یعنی می‌توان متصور شد همه اینها ۲ سال دیگر می‌میرند؟ پس این گزاره غلط است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره تاثیر واکسن‌ها بر گونه‌های جهش‌یافته بیماری، تصریح کرد: الان به کشورهایی که واکسیناسیون بیشتری انجام داده‌اند، نگاه کنیم. پس از تزریق واکسن میزان مبتلایان شاید مانند قبل باشد؛ اما مرگ‌ومیر بسیار کاهش یافته است. در کشور ما هم انتظار این است که با اولویت قرار دادن افراد مسن و پرخطر، میزان مرگ را کاهش دهیم. کسانی که بیش از ۴ هفته از پایان علائمشان گذشته است می‌توانند واکسن دریافت کنند.

 

اتمام واکسیناسیون ۶۰ ساله‌ها پایان خردادماه است

رئیسی درباره واکسیناسیون بیماران خاص، گفت: در فازبندی واکسیناسیون، دو قسمت داریم؛ اول سالمندان و بیماران خاص مثل مبتلایان به سرطان فعال، دیالیزی‌ها، تالاسمی‌ها، هموفیلی‌ها و کسانی که پیوند عضو شده‌اند و مبتلایان به ms تا سه هفته دیگر و بعد از پایان واکسیناسیون ۶۰ ساله‌ها آغاز می‌شود. حالت بدبینانه اتمام واکسیناسیون ۶۰ ساله‌ها پایان خرداد ماه است؛ بنابراین، هفته اول تیرماه نوبت بیماران خاص است.

وی درباره حق انتخاب نوع واکسن کرونا برای افراد، افزود: اگر بیماری خاصی وجود داشته باشد و اگر کسی دریچه قلب مصنوعی دارد به احتمال زیاد داروی ضد انعقاد خون مصرف می‌کند اما الزاما این فرد با تزریق واکسن آسترازنیکا خونش لخته نمی‌شود. پدیده لخته کاملا متفاوت با حالت عادی است. توصیه منع مصرف در این بیماران وجود ندارد. باید افراد با پزشک معالج خود مشورت کنند و اگر نامه‌ای دریافت کنند که نباید فلان واکسن را تزریق کنند، ما کارشان را انجام می‌دهیم و مشکلی در این زمینه نداریم. در تزریق واکسن آسترازنیکا از هر ۲۵۰ هزار تفر یک نفر دچار لخته خون می‌شود و در کووید از هر ۱۰۰ نفر یک نفر دچار لخته خون می‌شود و این درصد اصلا قابل مقایسه نیست.

رئیسی درباره ورود ویروس‌های جهش‌یافته به کشور بیان کرد: ویروس‌ها آمدند و رفتند و هیچ اقدام متفاوتی نسبت به نوع ویروس‌ها نمی‌توان انجام داد و پروتکل‌ها در برابر ویروس‌ها یکسان است و نباید ذهن مردم درگیر اسامی ویروس‌های جهش‌یافته شود.

رئیسی با تاکید بر این‌که تزریق واکسن در کشور ما داوطلبانه است، ادامه داد: هر گروهی که اعلام می‌شوند برای واکسن، اگر نیایند هیچ موقع فرصتشان از دست نمی‌رود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی‌بر زمان عدم استفاده از ماسک، گفت: اگر ۷۰ درصد مردم واکسینه شوند و ایمنی جمعی ایجاد شده باشد و کشورهای دیگر هم به خوبی واکسیناسیون را انجام دهند، می‌توان این کار را کرد.

 

یکی از ارزان‌ترین درمان‌های کرونا

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه تاکید کرد: اصولا هیچ‌کدام از داروها روی کرونا خیلی تاثیر ندارند و در حقیقت عوارض کرونا را مدیریت می‌کنیم. موثرترین درمان کرونا، اکسیژن‌رسانی است و سایر داروها صرفا کمکی است.

وی با بیان اینکه «هزینه داروهای درمان کرونا متفاوت است»، افزود: فردی که با درگیری شدید به بیمارستان می‌آید ممکن است بیماری زمینه‌ای دیگری هم داشته باشد و لازم باشد داروهای دیگر هم دریافت کند. داروی رمدسیویر که بیشتر پیرامون آن صحبت می‌شود دانه‌ای ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان است درحالیکه این دارو خارج از کشور ۱۰ برابر این قیمت دارد. بیمه‌ها هم تا حدی پوشش می‌دهند.

رئیسی تصریح کرد: مطمئن باشید یکی از ارزان‌ترین درمان‌های کرونا در کشور ما رخ می‌دهد. همه بیمارانی که به بیمارستان می‌آیند لازم نیست رمدسیویر دریافت کنند و خیلی افراد با داروی ساده درمان می‌شوند. روزانه ۲۵۰ هزار بیمار سرپایی به ما مراجعه می‌کنند و این افراد درمان ارزان استفاده می‌کنند. این‌که ما در کشور توانسته‌ایم رمدسیویر را تولید کنیم، یک افتخار است. در موج چهارم کرونا مدیریت بیماری علی‌رغم تعداد بالای بیماران و بستری شدن ۴۳ هزار بیمار، اما میزان و مرگ‌ومیر بسیار به این نسبت پایین بود.

 

استفاده از اين خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
نظرات شما
افزودن نظر شما
ارسال نظر
بازگشت
Module Border Module Border
ورود |عضويت
  نظرسنجي  
 
نظرشمادر باره سایت کانون چیست؟

 

تعداد جوابها : 16282

عالی : 98%
خوب : 1%
متوسط : 0%
ضعیف : 1%

  ارسال  
  كاربران برخط  
 
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 52
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 52

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 1249275
Visitors بازديد هاي امروز: 1176
Visitors بازديد هاي ديروز: 803

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/07 کانون بازنشستگان جهاد سازندگی شعبه اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا