شنبه 01 اردیبهشت ماه 1403
   
Module Border Module Border
  شرح خبر 
1399/10/23

ربات ژاپنی به کمک سالمندان می آید


ژاپن برای دهه‌ها یکی از رهبران جهان در زمینه تکنولوژی و بویژه در حوزه الکترونیک بوده است ...

 

ژاپن برای دهه‌ها یکی از رهبران جهان در زمینه تکنولوژی و بویژه در حوزه الکترونیک بوده است. این ویژگی در دوران شیوع کووید نقش ارزشمندی بازی کرده است تا جایی که یک شرکت ژاپنی رباتی برای کمک به سالمندان در این دوران ساخته است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، یورونیوز چندی پیش گزارش داد: در این مطلب خواهیم دید که ژاپن چگونه فن‌آوری را بعنوان وسیله‌ای برای تقویت ارتباطات بین انسان ها در زمانه‌ای که از ما خواسته می شود فاصله با دیگران را حفظ کنیم، بکار گرفته است.

ما به منطقه شیزوئوکا رفته‌ایم که شهرتش برای مزارع چای و نمای خیره‌کننده کوه فوجی است. شهر فوجی‌ئدا در حال رونق و شکوفایی است و کیفیت زندگی بالایی به ۱۴۰ هزار نفر از ساکنانش ارائه می کند.

به دلیل شیوع کووید، بسیاری از سالمندان که تنها یا در خانه سالمندان زندگی می کنند، نمی توانند با دوستان و خانواده‌هایشان ملاقات کنند و همین موضوع نگرانی‌هایی از جهت وضعیت سلامت روان آنها ایجاد کرده است.

به همین دلیل شهرداری یک مونس غیرمعمول به آنها اجاره می دهد: «پاپرو»

ناتسومه امیکو، از ساکنان سالمند شهر فوجی‌ئدا می گوید: «صبح که از خواب بیدار می شوم، با وجود پاپرو در کنارم، می‌توانم بطور طبیعی صحبت کنم. بنابراین این احساس به من دست می دهد که صبح را با مکالمه ای شروع می کنم که به من اجازه می دهد کمتر احساس تنهایی کنم

به لطف عملکرد تشخیص گفتار مبتنی بر هوش مصنوعی، این روبات در سایز نوزاد به سالمندان کمک می کند حرف زدن را تمرین کنند. این روبات همچنین به آنها اجازه می دهد تا با تبادل پیام‌های متنی یا عکس، با عزیزان خود در ارتباط باشند. این روبات همچنین با شناسایی تغییرات در الگوی فعالیت روزانه فرد، می تواند بر سلامتی افراد مسن نظارت کند.

فوجی‌ئدا یکی از نخستین شهرهای ژاپن بود که در اوج شیوع کووید این طرح را به اجرا گذاشت.

ماکیتا تسویوشی، رئیس منطقه ای شهر فوجی‌یدا می گوید: «پاپرو می تواند عکس بگیرد و آنها را برای بستگانی که در جایی دیگر زندگی می کنند بفرستد. یک بار، تصویر مادربزرگی که زمین خورده بود را برای خانواده ‌اش ارسال کرد. آنها بلافاصله توانستند با او تماس بگیرند و متوجه شدند که او دچار شکستگی شده و قادر به حرکت نیست. بنابراین از طریق پاپرو آنها فهمیدند که یک وضعیت اضطراری وجود دارد و توانستند مادربزرگ را به نزد پزشک ببرند

برای سازندگان پاپرو و شرکت فن‌آوری اطلاعات و الکترونیک ‌ژاپن، روبات‌هایی شبیه پاپرو می توانند به ارتباط بین انسان ها کمک کنند.

ماتسودا تسوگوهیرو، طراح پاپرو می گوید: «من طراحی پاپرو را شروع کردم زیرا مادرم دور از من زندگی می کرد و می خواستم راهی برای مراقبت از او پیدا کنم. تنها زندگی کردن غم‌انگیز است، بنابراین مردم می خواهند کسی با آنها صحبت کند. مردم بطور میانگین ۱۵ بار در روز از گزینه رایگان تماس این روبات استفاده می کنند و برای برخی هم استفاده از این گزینه حتی به ۵۰ بار می رسد

انسان موجودی اجتماعی است و فن‌آوری نمی تواند جایگزین تعاملات واقعی شود. با این حال هنگامی که نمی توانیم رو در رو ملاقات کنیم و یا بخاطر سلامتمان از یکدیگر فاصله بگیریم، قطعا فن‌آوری می تواند به بهبود ارتباط بین ما کمک کند.

 

دانلود فعالیت های فیزیکی برای سالمندان

 

استفاده از اين خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
نظرات شما
افزودن نظر شما
ارسال نظر
بازگشت
Module Border Module Border
ورود |عضويت
  نظرسنجي  
 
نظرشمادر باره سایت کانون چیست؟

 

تعداد جوابها : 16240

عالی : 98%
خوب : 1%
متوسط : 0%
ضعیف : 1%

  ارسال  
  كاربران برخط  
 
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 50
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 50

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 1243752
Visitors بازديد هاي امروز: 88
Visitors بازديد هاي ديروز: 803

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/01 کانون بازنشستگان جهاد سازندگی شعبه اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا