به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، به نقل از سلامت نیوز، منصور رضایی افزود: سالمندان مانند سایر گروههای سنی، نیاز به مصرف پروتئین، کربوهیدرات و چربی دارند. این افراد باید پروتئین با کیفیت مصرف کنند.
وی ادامه داد: جذب مواد مغذی در دوران سالمندی کاهش مییابد. در غذاهایی گیاهی به دلیل داشتن فیبر جذب املاح پایینتر است. بنابراین این افراد باید از غذاهای گیاهی و حیوانی استفاده کنند.
رضایی به افزایش مصرف مایعات در سالمندان اشاره و تصریح کرد: این افراد بهتر است مایعات را از طریق مصرف انواع سوپ، آش ها خورشها و شیر و میوه و سبزی تأمین کنند؛ چون مصرف آب به تنهایی نمیتوانند تأمین کنند املاح مورد نیاز بدن باشد.
وی با تاکید بر اینکه قند مصرفی در سالمندان باید قند فیبردار باشد، گفت: غلات کامل، فرد را دچار نوسان قند خون نمیکند، و قند ساده موجود در میوهها به این افراد کمک میکند. قند موجود در سیب زمینی، جو و ذرت به تثبیت قند خون کمک میکند.
این پزشک تغذیه با تاکید بر مصرف روزانه تخم مرغ ادامه داد: تمام غذاهای حیوانی ویتامین ب۱۲ دارند. این ویتامین از انتهای روده جذب میشود و افراد سالمندی که از کمبود آن رنج میبرند، ممکن است به کم خونی شدید دچار شوند.
وی به کسانی که دچار یبوست هستند، توصیه کرد: رعایت این نکات در این افراد کمک کننده است: تحرک بدنی، مصرف مایعات به جز چای، و مصرف غذاهای حاوی فیبر.
اگر این روشها مؤثر واقع نشد از جایگزین کردن روغن زیتون به جای سایر روغنها، دمنوش گل محمدی و گلاب و زنجبیل کمک بگیرند.
منبع خبر: صندوق بازنشستگی کشوری
|