پنج شنبه 06 اردیبهشت ماه 1403
   
Module Border Module Border
  شرح خبر 
1398/06/25

سالمندان خود را بازنشسته ندانند


عضو فرهنگستان علوم پزشکی ضمن تاکید بر سلامت جسمانی در سالمندان گفت: افراد سالمند نباید خود را بازنشسته بدانند و تا حد امکان و توانایی تحرک داشته باشند.

 

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری و به نقل از ایسنا، دکتر غلامحسین باهر درباره بهداشت روان سالمندان  اظهار داشت: بر اساس آنچه که در فرهنگستان علوم پزشکی و استانداردهای بین المللی تعریف شده، سلامت بر چهار پایه جسمانی، روانی، اجتماعی، اخلاقی و معنوی استوار است. بنابراین سلامت اجتماعی به عنوان یکی از ابعاد سلامت هر فرد باید مورد توجه قرار گیرد. اگر فردی بر اساس عدالت در جایگاه مطلوب اجتماعی قرار بگیرد از سلامت اجتماعی برخوردار است. در واقع اگر یک انسان سالمند یا بازنشسته شرایط جسمانی خوبی داشته باشد و از بیمه‌های اجتماعی برخوردار و در جامعه مورد احترام و تکریم اطرافیان باشد و نسبت به زمان کارمندی اثرات مثبت و معنوی بر جامعه داشته باشد دارای سلامت اجتماعی است.

 

عضو فرهنگستان علوم پزشکی با تاکید بر سلامت جسمانی در سالمندان گفت: افراد سالمند نباید خود را بازنشسته بدانند. آنان باید تا حد امکان و با توجه به توانشان تحرک داشته باشند و با فعالیت‌های سازنده و مثبت در اجتماع حضور یابند تا با حفظ سلامت جسمانی قدم مثبتی در رسیدن به سلامت اجتماعی بردارند.

 

باهر درباره پیشگیری از افسردگی در پیری گفت: یک سالمند پیش از رسیدن به درجات بالای پیری یا کهنسالی باید امکانات و انگیزه‌های کافی در زندگی برای خود ایجاد کند. برای مثال باغچه کوچکی داشته باشد یا به کتاب‌خوانی مبادرت ورزد تا از کار افتاده نشود چرا که احساس بیهودگی به سرعت فرد را به افسردگی می‌کشاند.

 

وی ادامه داد: همکاری با سازمان‌های مردم‌نهاد و خدمت مثبت به انسان‌هایی که مشکلاتی برای آن‌ها ایجاد شده است، سبب می‌شود که حس مثبت در سالمندان شکل بگیرد و آنها را از گوشه‌گیری نجات دهد.

 

عضو گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی به نقش دیگر افراد جامعه در مقابل سالمندان اشاره کرد و گفت: اطرافیان سالمندان باید انجام برخی از فعالیت‌ها را به ایشان بسپارند یعنی به آنان مسئولیتی واگذار کنند تا حس بیهودگی را از افراد مسن دور کنند. همچنین باید برای سالمندان امکانات ورزشی را فراهم و تا حد امکان آنان را از خانه‌نشینی دور کرد.

 

باهر که در یک برنامه رادیویی صحبت می کرد، فعالیت‌های گروه سلامت اجتماعی فرهنگستان علوم پزشکی را تشریح کرد و توضیح داد: اتاق فکری در این سازمان شکل گرفته که اندیشمندان، روانشناسان و متخصصان با برگزاری جلساتی راه‌های حفظ نهاد خانواده و جلوگیری از فروپاشی آن را مورد بررسی قرار می‌دهند. از آنجایی که سالمندی از خانواده نشات می‌گیرد، می‌توان با اقدامات به موقع از آسیب‌هایی که ممکن است در آینده متوجه سالمندان باشد جلوگیری کرد.

 

وی در پایان به تحول سریع جامعه ایران از سنت به مدرنیته و آسیب‌های ناشی از آن اشاره کرد و گفت: دوفرهنگی شدن خانواده‌ها مشکلات عدیده‌ای را در جامعه ایجاد کرده است. از این رو افراد بزرگتر باید بیش از اندازه در امور فرزندان خود مداخله نکنند و در صورت پرسش پاسخگوی کوچکترها باشند و تجربیات خود را در اختیار آنان قرار دهند.

 

استفاده از اين خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
نظرات شما
افزودن نظر شما
ارسال نظر
بازگشت
Module Border Module Border
ورود |عضويت
  نظرسنجي  
 
نظرشمادر باره سایت کانون چیست؟

 

تعداد جوابها : 16281

عالی : 98%
خوب : 1%
متوسط : 0%
ضعیف : 1%

  ارسال  
  كاربران برخط  
 
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 81
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 81

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 1247380
Visitors بازديد هاي امروز: 84
Visitors بازديد هاي ديروز: 990

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/06 کانون بازنشستگان جهاد سازندگی شعبه اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا