جمعه 07 اردیبهشت ماه 1403
   
Module Border Module Border
  شرح خبر 
1397/04/30

سرنخ بیماری‌های دوره سالمندی را در کودکی بیابید


متخصص تغذیه گفت: سلامت دوران سالمندی و ابتلای حداقلی به بیماری‌ها ریشه در دوران کودکی دارد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، پیام فرح‌بخش متخصص تغذیه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه برای جلوگیری از بیمارای‌های دوران سالمندی باید از ۵ سال اول زندگی الگوی تغذیه‌ای صحیح را برای کودک در نظر بگیریم، اظهار داشت: برای کاهش حد‌اقلی میزان ابتلا به بیماری‌های دوران سالمندی چون «فشار خون» باید غذاهای کم نمک و سالم در برنامه غذایی کودک گنجانده شود و با بهانه پر انرژی بودن کودک، غذاهای ناسالم را در رژیم غذایی قرار ندهیم.

وی افزود: یکی از شایع ترین بیماری های دوران سالمندی «پوکی استخوان» است که معمولا طی دوران زندگی علامتی ندارد و بعد از ۶۵ سالگی به صورت ناگهانی و با شکست استخوان بر اثر ضربه حداقلی ایجاد می‌شود و ناشی از مصرف نکردن کافی مواد لبنی و تامین کلسیم لازم بدن از دوران کودکی تا میانسالی است.

این متخصص تغذیه بیان کرد: گاهی «کم خونی‌‌» احساس ضعف فیزیکی را در فرد به وجود می‌آورد که فعالیت موثر را در دوران جوانی و میانسالی محدود می کند و زمانی که فردی به سالمندی می‌رسد این احساس بیشتر می‌شود.

فرح‌بخش گفت: فردی که در نوجوانی، جوانی و میانسالی «چاق و دارای اضافه وزن» است قطعا در دوران سالمندی با اختلال حرکتی و کاهش فعالیت فیزیکی مواجه می شود و مستعد بیماری‌های غیر واگیر و متابولیسمی چون فشار خون، ‌چربی خون، بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت است که می‌توان با برنامه‌ریزی درست از آن جلوگیری کرد.

وی بیان کرد: سالمند دارای اضافه وزن خیلی جدی باید رژیم غذایی مفید را دنبال کند، چراکه اضافه وزن به طور مستقیم با بیماری‌هایی چون فشار خون، ‌قند خون و بیماری‌های قلبی و عروقی در ارتباط است. اگر در دوران سالمندی بیماری کبد چرب، فشار خون و دیابت بروز کند، باید حتما با مراجعه به متخصص مربوطه، این موارد را درمان و کنترل شود.

این متخصص تغذیه همچنین گفت: در دوران سالمندی همچون دیگر ادوار زندگی فرد باید سه وعده غذایی صبحانه، ‌ناهار، شام و دو تا سه میان وعده سبک و مقوی و یک میان وعده آخر شب داشته باشد به عبارتی هر دو تا سه ساعت یک وعده و میان و عده را مصرف کند و این مصرف مواد غذایی به صورتی باشد که قند خون نوسان زیادی پیدا نکند زیرا «نوسان قند خون» می‌تواند از بسیاری از بیماری‌های دیگر خطر‌ناک تر باشد.

این متخصص تغذیه بیان کرد: در دوران سالمندی به ازای هر کیلوگرم وزن، فرد روزانه باید ۰,۸ تا ۱ گرم پروتئین دریافت کند، بنابراین فرد سالمندی با وزن متوسط ۷۰ کیلوگرم می‌تواند روزانه ۷۰ گرم پروتئین مصرف کند که البته اولویت دریافت پروتئین با گوشت سفید و حبوبات است.

استفاده از اين خبر بدون ذكر منبع ممنوع است
نظرات شما
افزودن نظر شما
ارسال نظر
بازگشت
Module Border Module Border
ورود |عضويت
  نظرسنجي  
 
نظرشمادر باره سایت کانون چیست؟

 

تعداد جوابها : 16282

عالی : 98%
خوب : 1%
متوسط : 0%
ضعیف : 1%

  ارسال  
  كاربران برخط  
 
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 57
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 57

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 1248755
Visitors بازديد هاي امروز: 656
Visitors بازديد هاي ديروز: 803

فعال در اين زمان كاربران فعال:
Copyright (c) 1403/02/07 کانون بازنشستگان جهاد سازندگی شعبه اصفهان
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا