به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل صندوق بازنشستگی کشوری، به نقل از ایسنا، دکتر احمد اسماعیلزاده گفت: برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری توصیه میشود که لبنیات را از برنامه غذایی خود حذف نکنید. از آنجا که پنیر و دوغ حاوی نمک بالایی هستند و نمک زیاد باعث افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار میشود، بهتر است برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن، شیر و ماست در اولویت قرار گیرند.
وی افزود: در میانسالی، استخوانها معمولاً در وضعیت مناسبی قرار دارند اما با افزایش سن، ابتدا مرحله کاهش تراکم استخوان آغاز میشود که میتواند با دردهای استخوانی همراه باشد و در صورت عدم پیشگیری و مراقبت به پوکی استخوان منجر شود بنابراین حفظ تعادل در رژیم غذایی و توجه به مصرف منظم لبنیات از گامهای مهم برای داشتن استخوانهایی سالم و قوی در دوران سالمندی است.
اسماعیلزاده اضافه کرد: در سنین بالاتر بهویژه برای خانمهایی که وارد دوران یائسگی میشوند، نیاز به مصرف مکملهای کلسیم افزایش پیدا میکند که میزان و چگونگی مصرف آن باید با تجویز پزشک باشد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین با اشاره به نقش مضر نمک در سلامت استخوانها گفت: نمک یکی از عوامل اصلی در بروز بسیاری از بیماریهای مزمن مانند پوکی استخوان، پرفشاری خون و حتی سرطان معده است. سدیم موجود در نمک موجب افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار میشود و خطر پوکی استخوان را بهطور قابل توجهی بالا میبرد.
وی افزود: برای پیشگیری از این عوارض، لازم است در تمام مراحل زندگی، از کودکی تا سالمندی، مصرف نمک را به حداقل رساند و از این ماده با احتیاط استفاده کرد.
اسماعیل زاده ادامه داد: بدن انسان بهطور متوسط در طول روز تنها به حدود یک قاشق مرباخوری نمک نیاز دارد اما این به معنای آن نیست که هر روز باید این مقدار نمک را مستقیماً مصرف کنیم. باید به این نکته توجه کنیم که نمک مصرفی ما تنها به نمکی که در نمکدان است و روی غذاها میپاشیم، محدود نمیشود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: بسیاری از مواد غذایی که روزانه مصرف میکنیم بهطور طبیعی حاوی نمک هستند. برای مثال نان و برنج مقدار قابل توجهی نمک دارند و حتی برخی از میوهها و سبزیجات نیز حاوی سدیم هستند بنابراین باید دقت کنیم که مصرف کلی نمک از تمامی منابع، از حد مجاز فراتر نرود تا از بروز مشکلاتی مانند پوکی استخوان و بیماریهای دیگر جلوگیری کنیم.
وی تاکید کرد: نمک پنهان در مواد غذایی مختلف به صورت ناخواسته وارد بدن ما میشود و همان مقدار یک قاشق مرباخوری نمک مورد نیاز بدن در طول روز، شامل مجموع تمام نمکهای پنهان و آشکاری است که مصرف میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: مصرف بیش از حد نمک میتواند دفع ادراری کلسیم را افزایش دهد و به سلامت استخوانها آسیب برساند بنابراین توصیه میشود که نمکدان را از سفره و میز غذا حذف کنید و تنها هنگام پختوپز از مقدار مناسبی نمک یددار تصفیهشده استفاده کنید.
اسماعیل زاده در پایان گفت: مواد غذایی مصرفی ما نیز نباید شور باشند. از مصرف زیاد غذاهای کنسروی، خیارشور و ترشیهای شور خودداری و نانهای شور را از برنامه غذایی حذف کنید. همچنین غذاهای رستورانی و فستفودها معمولاً حاوی مقادیر بالایی نمک هستند که اگر مصرف آنها را محدود نکنیم، مقدار زیادی نمک وارد بدن میشود و خطر ابتلا به پوکی استخوان بهویژه در سنین بالاتر افزایش مییابد. انتخاب تغذیهای سالم و کاهش نمک دریافتی، یکی از راههای مؤثر در حفظ سلامت استخوانهاست.
منبع خبر: صندوق بازنشستگی کشوری
|