به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل صندوق بازنشستگی کشوری، به نقل از ایسنا، کارشناسان میگویند اغلب مسائل و ملاحظات جزئی هستند که بین یک جامعه دوستدار سالمندان و سایر جوامع تفاوت ایجاد میکنند.
در برخی جوامع، برنامهها و کسبوکارها، غذای خانگی و غذای گرم را برای سالمندان و افرادی که به هر دلیلی امکان یا توانایی تهیه غذای تازه و گرم ندارند ارائه میکنند.
اغلب کشورها باید به زودی با جمعیت سالخورده سازگار شوند. افراد بیشتر عمر میکنند و جمعیت مسن در حال افزایش است.
با افزایش تعداد افراد مسن در کشورها، باید مطمئن شویم که جوامع ما سازگار با سالمندان هستند. برخی اقدامات ساده میتواند شهرها را برای افراد در هر سنی مناسبتر کند.
«جامعه دوستدار سالمندان» یعنی چه؟
یک جامعه دوستدار سالمندان به افراد در هر سنی اجازه میدهد تا در فعالیتهایی شرکت کنند که جامعه را سالم نگه میدارد و به ثبات اقتصادی کمک میکند. جایی است که افراد مسن و سالمند میتوانند به راحتی با دیگران در ارتباط باشند و مستقل بمانند. یک جامعه دوستدار سالمندان همچنین مراقب کسانی است که برای موفقیت در سنین پیری نیاز به حمایت دارند.
چند راهکار ساده
جوامع سازگار با سالمندان، ساکنین را در ارتباط با یکدیگر، سالم و فعال نگه میدارند. برای سازگاری با سالمندان، جامعه باید نیازهای افراد در هر سنی را برآورده کند. راه های زیر برای ترویج جامعه دوستدار سالمندان توصیه میشود:
از خانه شروع کنید
مطمئن شوید که خانه شما سازگار با سالمندان است. نصب تجهیزات مناسب (مانند نردههای دستی یا نور روشنتر) میتواند به سالمندان کمک کند فعال بمانند و از احتمال وقوع حادثه برای آنها جلوگیری کنند.
محیط را ارزیابی کنید
با افزایش سن، ممکن است تحرک دشوارتر شود. به طراحی ساختمانها، پارکها، مناطق ترانزیت و سایر سازهها نگاهی بیندازید. آیا آنها نیازهای افراد مسن را پشتیبانی میکنند؟
از انتخابهای سالم حمایت کنید
جوامع از گزینههای غذایی سالمتر و فرصتهایی برای فعالیتها سود میبرند. بازارهای کشاورزان و برنامههای اجتماعی میتوانند سبک زندگی سالم را برای سالمندان ترویج کنند.
از جمعیت مسن استفاده کنید
بسیاری از افراد مسن میخواهند به جامعه کمک کنند. به دنبال فرصتهایی برای تعامل با سالمندان به عنوان داوطلب، مربی یا در صورت امکان نیروهای کار مسنتر باشید. از نهادهای حامی سالمندان حمایت کنید.
نیازها را بشناسید
ایجاد و حفظ یک محیط سازگار با سالمندان برای موفقیت کل جامعه ضروری است. همه ما در حال پیر شدن هستیم و لازم است عواملی را بشناسیم که زندگی جمعیتهای مسن امروز و نسل های آینده را بهبود میبخشند.
تلاشهای سازگار با سن، به سالمندان کمک میکند تا همچنان شرکتکنندگان ارزشمند و فعالی در جامعه خود باشند. خبر خوب این است که هر کسی میتواند به بهبود تجربه پیری کمک کند.
ابتکار چین در ارتباط با پیری جمعیت
جمعیت چین برای سومین سال متوالی در ۲۰۲۴ (سال گذشته میلادی) کاهش یافت و تعداد مرگ و میرها نیز از میزان تولدها پیشی گرفت. کارشناسان همچنین هشدار دادهاند این روند در سالهای آینده تشدید خواهد شد.
اداره ملی آمار چین اخیرا اعلام کرد جمعیت کل چین در سال گذشته میلادی با ۱.۳۹ میلیون نفر کاهش، به یک میلیارد و ۴۰۸ میلیون نفر رسیده است. جمعیت چین در سال ۲۰۲۳ نیز یک میلیارد و ۴۰۹ میلیون نفر اعلام شده بود که خود کمتر از میزان جمعیت در سال ۲۰۲۲ بود.
دولت چین اعلام کرد با هدف مقابله با چالشهای جمعیتی برای خدمترسانی و مراقبت از سالمندان از رباتهای انساننما استفاده خواهد کرد.
شورای دولتی چین میگوید این تصمیم بخشی از سیاستهای کلی این کشور برای استفاده از فناوریهای پیشرفته در مراقبت از سالمندان است.
این رباتها برای ارائه خدماتی مانند همراهی عاطفی، مراقبتهای سلامت و کمک به استفاده از خدمات هوشمند خانگی به کار گرفته میشوند که نشاندهنده تغییری اساسی به سمت راهحلهای پیشرفته فناوری در مراقبت از سالمندان خواهد بود.
دولت چین قصد دارد تا سال ۲۰۲۹ شبکهای جامع از خدمات مراقبت از سالمندان را در سراسر چین ایجاد کند. این کشور همچنین پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۳۵ تمامی سالمندان به خدمات اولیه دسترسی داشته باشند و نیازهای جمعیت رو به پیری بهشکل موثری برطرف شود.
منبع خبر: صندوق بازنشستگی کشوری
|